Промоција нових монографија 31. мај 2018.

1 јуна, 2018 KonkursiNovostiPromocijerad zaduzbine

Драги пријатељи науке,

 Дана 31. маја 2018. у Малој сали Коларчевог народног универзитета у Београду представили смо научној и широј јавности монографије које су угледале светлост дана од децембра прошле године до данас и њихове ауторе. Проф. др Александар Липковски представио је једну монографију из области биологије и једну из области ветеринарске медицине, проф. др Љиљана Тасић три из области медицинских наука, проф. др Илија Кајтез једну из друштвених и две из историјских, проф. др Јелена Божовић четири из друштвених а проф. др Борис Лончар четири из области техничких наука. У завршном делу представљања аутора и њихових, имали смо мало изненађење – по први пут је на нашем традиционалном свечаном скупу било речи о једној збирци песама. О њој, као и о две монографије из области књижевности и две из области уметности говорила је проф. др Мирјана Николић.

Задужбина Андрејевић непрекидно делује већ 24 године а њена се истрајност огледа и у више од 1.200 наслова објављених из мноштва научних области и дисциплина, изабраних на досадашња 43 конкурса за публиковање научних монографија насталих на основу магистарских теза, докторских дисертација и специјалистичких радова и на 18 за мастер радове.

У жељи да допринесе отварању још једног прозора у свет науке, Задужбина је 2016. покренула часопис Српска наука данас. Будући да следећи број часописа излази у децембру, подсећамо да је у току примање радова и позивамо на сарадњу.

Мисију проф. Косте Андрејевића, идејног творца и свеколиког покретача Задужбине, настављамо са ентузијазмом и у жељи да што већем броју аутора пружимо прилику да се, уз нашу свесрдну помоћ, својим монографијама представе научној јавности.

Желели би да се и овом приликом од срца захвалимо, пре свега, најближим сарадницама: Љиљани Павловић, Хелени Митић, Мирјани Вилић, Ивани Миљевић-Јелен и др Милици Матић, као и члановима наших редакцијских одбора, Научног савета и Управног одбора, задужбинарима и пријатељима који нас подржавају и уз чију смо подршку јачи и успешнији.

nothing here for now